Στις μέρες μας, το μυστήριο του γάμου δεν αποτελεί μια απλή υπόθεση. Τα πάντα πρέπει να είναι προσεγμένα, ώστε αυτή η μέρα να μείνει αξέχαστη τόσο στο ζευγάρι όσο και στους καλεσμένους. Όλο και περισσότεροι ψάχνουν να βρούνε αυτό που θα τους κάνει να ξεχωρίσουν για το στυλ του στολισμού της εκκλησίας, του νυφικού και κουστουμιού, αλλά και για τις μπομπονιέρες που είναι αναπόσπαστο κομμάτι του όλου συνόλου. Οι συγκεκριμένες, δεν χρειάζεται πια να είναι μια κλασική επιλογή της απλής, λευκής και τούλινης, όπως ήτανε παλιά. Τώρα, υπάρχουν πολλές προτάσεις με τις οποίες μπορείτε να πρωτοτυπήσετε και να δημιουργήσετε μια διαφορετική ατμόσφαιρα. Παρακάτω μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για το ποιες  είναι οι σύγχρονες τάσεις ανάλογα του γούστου σας:

Ιδέες για πρωτότυπες μπομπονιέρες γάμου

Για αυτούς που προτιμούν μια μείξη κλασσικού, αλλά ρομαντικού στυλ είναι οι μπομπονιέρες με λουλούδι σε διπλή οργάντζα σε διαφορετικά χρώματα. Η λινάτσα είναι ένα άλλο υλικό που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Μπορείτε να επιλέξετε έναν φάκελο λινάτσας, δαντέλα και πολυτελή κορδέλα. Είναι μια επιλογή που θα ξεχωρίζει! Στη συνέχεια, πρωτότυπες μπομπονιέρες γάμου είναι εκείνες με πέτρα στολισμένη με μια μεταλλική καρδιά, ασημένια ή χρυσή που θα αναγράφονται ευχές. Είναι ένας τρόπος να μεταδώσετε την θετική σας ενέργεια στου καλεσμένους σας. Εάν σας αρέσουν τα κουτιά, μια πρόταση είναι ένα κουτί με πολυτελή κορδέλα, δεμένο με λουλούδια λεβάντας. Είναι ταυτόχρονα ρομαντικό και ιδιαίτερο. Αριστοκρατική επιλογή, είναι το κουτί πλεξιγκλάς με δώρο μπρελόκ με καρδιά γεμάτη από κρύσταλλα. Η καρδιά μιλάει για την αγάπη και είναι διαχρονική πρόταση.

Διαφορετική προσέγγιση της μπομπονιέρας γάμου

Αν σας αρέσει μια διαφορετική προσέγγιση, διαλέξτε την οργάντζα σε δίχρωμο στυλ με ανθάκι στο κούμπωμα της. Η διχρωμία θα δώσει άλλη αίσθηση στην όλη σύνθεση, καθώς και πρωτοτυπία. Αλλιώς, διαλέξτε ένα όμορφο πουγκί λινάτσας με δέσιμο ένα ανθάκι. Τα πουγκιά είναι μια άλλη πρόταση που δίνει μια ουδετερότητα, αλλά άποψη. Μια άλλη ιδέα, είναι εκείνες με μεταλλική, χρυσή καρδιά πάνω σε πέτρα. Ο συμβολισμός τους είναι ξεκάθαρος, δείχνει την αγάπη μεταξύ του ζευγαριού και σίγουρα είναι διαχρονική. Κάτι πιο μοντέρνο, ιδιαίτερα για νεαρά ζευγάρια είναι ο διάφανος σωλήνας, γεμάτος κουφέτα και ένα διακοσμητικό κλειδί. Το κλειδί εννοεί εκείνο που ξεκλειδώνει την πόρτα της ευτυχίας. Κάτι άλλο, πιο πρακτικό που θα το χαρούν οι προσκεκλημένοι σας, είναι το κουτί πλεξιγκλάς με μπρελόκ ένα κλαδί ελιάς.

Προτάσεις για πρωτότυπες – οικονομικές μπομπονιέρες γάμου

Μια από τις πιο κλασσικές, αλλά πρωτότυπες ιδέες είναι οι μπομπονιέρες οργάντζας velo σε χρυσό ή άλλα χρώματα, ανάλογα με το στυλ του στολισμού.  Τα πουγκιά, όπως αναφέρθηκε, ξεχωρίζουν σαν υλικό. Εδώ, αν και πρόκειται για μια οικονομική πρόταση, είναι το πουγκί λινάτσας με σατέν κορδέλα που θα δώσει όμως, την αίσθηση πολυτέλειας. Άλλη επιλογή, είναι ένα μεταλλικό σπιτάκι που αναπαριστά μια οικογένεια πάνω σε γυαλί. Συμβολίζει την οικογένεια που σκοπεύει να κάνει το ζευγάρι και σίγουρα είναι κάτι παραδοσιακό. Κάτι σε πιο μίνιμαλ, είναι το απλό λευκό κουτάκι με δέσιμο κορδέλας μαζί με ασημί δέντρο της ζωής. Το δέντρο της ζωής είναι τυχερό γούρι σε πολλούς λαούς σε όλο τον κόσμο, ενώ δείχνει μακροζωία και ευτυχία. Επίσης, εάν επιλέξετε τούλι δεν χρειάζεται να θεωρείται πάντα κλασικό. Μπορείτε να διαλέξετε τούλι κεντητό με μαργαρίτες, δεμένο με όμορφη κορδέλα.

Όπως είδαμε παραπάνω, οι επιλογές είναι πολλές, έξυπνες και πρωτότυπες. Πριν καταλήξετε σε κάποια, σκεφτείτε το όλο θέμα που θα έχει ο γάμο σας. Ποια χρώματα θα κυριαρχούν, τι υλικά θα ταιριάζουν καλύτερα και ποιο το γενικό ύφος. Είναι ρομαντικό, κλασικό, μοντέρνο ή κάτι άλλο; Σύμφωνα με αυτό, θα μπορέσετε να κάνετε και την κατάλληλη επιλογή μπομπονιέρας. Βέβαια, αυτό μπορεί να προσαρμοστεί και στον προϋπολογισμό σας. Πρωτότυπο, δεν σημαίνει αυτόματα και υψηλό κόστος. Κάντε μια εκτενή έρευνα, μιλήστε για το τι ζητάτε, δείτε επιλογές και είναι σίγουρο πως θα βρείτε αυτό που θα καλύψει τις ανάγκες σας.