Τα κάγκελα ασφαλείας έχουν γίνει πλέον ένα από τα πιο συνηθισμένα μέτρα για την θωράκιση και την προστασία ενός σπιτιού ή ακόμη και μιας μικρής επιχείρησης. Αυτό συμβαίνει γιατί μιλάμε για ένα σχετικά καλαίσθητο και πρακτικό μέτρο ασφαλείας – ειδικά αν μιλάμε για πτυσσόμενα κάγκελα – που παρέχει μέγιστη προστασία αφού δημιουργεί ένα φυσικό εμπόδιο ανάμεσα στους κλέφτες και τις διόδους του σπιτιού. Ειδικά σε περιοχές με μεγάλα ποσοστά εγκληματικότητας αλλά και στα σπίτια που μένουν για καιρό άδεια, τη περίοδο των θερινών διακοπών για παράδειγμα, θα λέγαμε πως είναι απλά μονόδρομος αν θέλει κανείς να κοιμάται ήσυχος.

Δεδομένου ότι μιλάμε για μία αγορά που θα γίνει μόνο μία φορά, είναι λογικό να έχει κανείς απορίες σχετικά με το πώς και από πού θα αγοράσει αντικλεπτικά πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο πιο απλός τρόπος είναι να ψάξει κανείς για σχετικές επιχειρήσεις στο internet, μία τέτοια έρευνα όμως, με όσους περιορισμούς και να γίνει, είναι σίγουρο ότι θα αποφέρει πολλά αποτελέσματα, πώς θα επιλέξουμε το σωστό; Ας δούμε μερικά πράγματα που πρέπει να ξέρετε.

Περιορίστε την έρευνα σας

Αν ψάξετε μόνο για «πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας» θα βρείτε χιλιάδες αποτελέσματα και θα «πελαγώσετε». Δεν σας ενδιαφέρει μία επιχείρηση στην Αθήνα αν δεν μένετε στην Αθήνα ή κοντά σε αυτή. Το καλύτερο λοιπόν που έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε και την περιοχή σας στην αναζήτηση για να πάρετε πιο περιορισμένα αποτελέσματα.

Πρώτα κοιτάμε τις κριτικές

Κάθε επιχείρηση που σέβεται τον εαυτό της έχει τουλάχιστον μία καταχώρηση στο Google Business, η οποία συνοδεύεται και από αξιολογήσεις χρηστών. Από εκεί θα ξεκινήσει και η επιλογή σας. Μην κοιτάτε μόνο τα αστεράκια, καλό θα ήταν να διαβάσετε και τι έχουν να πουν οι πελάτες της επιχείρησης και κυρίως τις απαντήσεις της επιχείρησης στις όποιες αρνητικές κριτικές, αν υπάρχουν. Έτσι θα δημιουργήσετε μία αρκετά εμπεριστατωμένη πρώτη εντύπωση για κάθε επιχείρηση και θα μπορέσετε να αποκλείσετε αυτές που «δεν σας γεμίζουν το μάτι».

Κάντε έναν έλεγχο και στα social media

Οι περισσότερες επιχειρήσεις σήμερα έχουν κάποια παρουσία στα social media και ειδικά στο Facebook. Κάντε λοιπόν μια μικρή έρευνα κι εκεί για τις επιχειρήσεις που δεν αποκλείσατε με το προηγούμενο βήμα για να σχηματίσετε μία ακόμη καλύτερη εικόνα γι’ αυτές. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι κάποιες φορές μπορεί να παρατηρήσετε πολύ μεγάλες διαφορές ανάμεσα στην εγγραφή στο Google και τα social media. Επίσης, είναι πιο πιθανό να δείτε περισσότερα δείγματα της δουλειάς της κάθε επιχείρησης στα social media αφού θα ανεβάζουν φωτογραφίες ή και βίντεο τόσο η ίδια η επιχείρηση όσο και οι ικανοποιημένοι πελάτες της.

Μιλήστε άμεσα με μερικές επιχειρήσεις

Αφού λοιπόν καταλήξετε σε κάποιες επιχειρήσεις κοντά στην περιοχή σας, το επόμενο βήμα θα είναι να έρθετε σε απευθείας επαφή μαζί τους για να καταλάβετε και από πρώτο χέρι το πώς δουλεύουν.

Αυτό μπορεί να γίνει και από το τηλέφωνο αν δεν έχετε χρόνο να πάτε εκεί από κοντά. Συνήθως μετά από μια τέτοια συζήτηση θα γίνει και ένα ραντεβού για να περάσει κάποιος από την επιχείρηση από τον χώρο σας, να κάνει μία γρήγορη αυτοψία και να σας προτείνει λύσεις με βάση τις ανάγκες αλλά και το budget σας.

Άν θέλετε να είστε προετοιμασμένοι σχετικά με τις τιμές και τις προσφορές που σχετίζοντε με την αγορά πτυσσόμενων καγκέλων ασφαλείας βρηκαμε αυτό το άρθρο στην ιστοσελίδα του thestival που θα μπορούσατε να διαβάσετε

Με αυτά τα ραντεβού θα αποκτήσετε και μία σχετικά ολοκληρωμένη εικόνα για την κάθε επιχείρηση και τις υπηρεσίες της, αφού θα σας γίνουν ολοκληρωμένες προτάσεις και προσφορές. Από εκεί και μετά, επιλέγετε αυτή που σας ταιριάζει περισσότερο.

Προσοχή στις χρεώσεις

Όταν θα σας γίνει προσφορά θα πρέπει να ξεκαθαρίσετε αν συμπεριλαμβάνει και την τοποθέτηση των κάγκελων στον χώρο σας. ΠΡΟΣΟΧΗ: όσο και να πιάνουν τα χέρια σας, η τοποθέτηση πρέπει να γίνει από ειδικούς για να γίνει σωστά, αλλιώς μπορεί να κινδυνέψει σοβαρά η ασφάλεια του χώρου σας ή να μείνετε με μη λειτουργικά ρολά.